BAR-Organisatie

Beleidsadviseur Wonen Albrandswaard

Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten?

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Wij zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team Verstedelijking, Ondernemers- en Verblijfsklimaat zoeken wij per direct een:

 

Beleidsadviseur Wonen Albrandswaard

28 uur per week

Wat ga je doen als Beleidsadviseur wonen?

Je werkt voor de BAR-organisatie maar je hebt met name de gemeente Albrandswaard als aandachtsgebied. Als Beleidsadviseur wonen ben je goed op de hoogte van relevante wet- en regelgeving en overige ontwikkelingen op het brede vakgebied wonen. Je werkt intern samen met de specialisten van bijvoorbeeld Ruimtelijke ontwikkeling en extern met specialisten, zoals woningcorporaties. Je werkt samen aan de realisatie van diverse woonopgaven, zoals het huisvesten van statushouders, het realiseren van flexwoningen en de woonzorgopgave. Door je blik naar buiten verbind je ontwikkelingen in de omgeving met beleid. Je adviseert de bestuurders op jouw vakgebied over lokale en regionale ontwikkelingen. Je bent aanspreekpunt voor bestuur, inwoners en externe partijen zoals woningcorporaties en je neemt deel aan in- en externe werkgroepen en overlegstructuren.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
  • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.090,- en €4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
  • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
  • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
  • Een ouderschapsverlofregeling.

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

Hoe blijven de drie gemeenten aantrekkelijk om te wonen, te werken en te recreëren? Met drie teams werken we daaraan in het cluster Ontwikkeling Leefomgeving en Regio. Binnen het cluster komen veel ‘grote’ thema’s samen, zoals verstedelijking, gezondheid, vestigingsklimaat, leefmilieu, verkeer en veiligheid. Medewerkers van het cluster adviseren collega’s en bestuurders over deze thema’s. Vooral de energietransitie en de klimaatverandering werken door in de adviezen. Omdat de drie gemeenten in een druk bevolkt gebied liggen, zijn provincie en Metropoolregio belangrijke partners.

Het team Verstedelijking, Ondernemers- en Verblijfsklimaat (VOV) houdt zich onder andere bezig met vraagstukken op het gebied van wonen, milieu, erfgoed, economie en groen & recreatie.

 

Wat vragen we van je?

Je hebt WO werk- en denkniveau en je hebt minimaal een HBO opleiding gevolgd en afgerond. Je bent enthousiast, autonoom, creatief, zakelijk, verbindend en mensgericht.

Verder heb jij ervaring met projectmatig werken en het aansturen van processen. Je hebt gevoel voor politiek/bestuurlijke verhoudingen en je bent een netwerker. Wij zijn op zoek naar iemand die organisatorisch sterk, samenwerkingsgericht, assertief en omgevingsbewust is. Je bent vanzelfsprekend communicatief goed onderlegd, zowel mondeling als schriftelijk en je hebt zin in een nieuwe uitdaging!

Van jou worden we blij. Je hebt zin in deze nieuwe klus. Je hebt er lol in om samen met je drie collega’s van ‘wonen’ aan de slag te gaan. Je bent creatief en denkt in kansen en mogelijkheden. Je zoekt de grenzen op, hebt lef en durft een eigen geluid te laten horen. Je kunt je zakelijk opstellen als de situatie daar om vraagt. Je bent daarbij open in je communicatie over de beslissingen die je neemt. Je snapt hoe het bestuurlijke spel wordt gespeeld. Je weet je verschillende bestuurlijke opdrachtgevers goed te bedienen. Jij vindt het mooi om aan ruimtelijke en beleidsmatige vraagstukken te werken.

 

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden!

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het kan zijn dat je tijdens de looptijd van de vacature al uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Daniel Ratzon, teamleider Ontwikkeling Leefomgeving via d.ratzon@bar-organisatie.nl of via 06-81142009.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

5883

Regio:

  • Heel Nederland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Startdatum:

24-05-2022

Contactpersonen:

Kantooradres: