Bar Team beleid inrichting en beheer

Adviseur Grondzaken

Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Ben jij iemand die graag zelf zijn functie vormgeeft in een organisatie die volop in beweging is?

Dan hebben wij een mooie kans voor jou. Door uitbreiding van de formatie zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team Beleid, inrichting en beheer zoeken wij per direct een:


Adviseur Grondzaken

32-36 uur per week


Wat ga je doen als Adviseur Grondzaken
?

Je gaat aan de slag met verschillende grondaangelegenheden die in de hedendaagse maatschappij spelen, zoals verkoop en verhuur van gronden, bruikleenovereenkomsten, zakelijk recht, erfpacht, verjaring en terugvordering. De focus ligt daarbij op de bestaande omgeving.

Je bent hét algemene aanspreekpunt voor vragen op het gebied van ongeregistreerd grondgebruik, snippergroen en overige voorkomende grond gerelateerde vragen. Je bent in staat om op een correcte wijze keukentafelgesprekken met burgers te voeren, waarbij je rekening houdt met gestelde kaders. Je weet lastige en/of complexe dossiers zelfstandig op te lossen. Indien nodig voer je namens de gemeenten gerechtelijke procedures. Je weet, zowel ambtelijk als bestuurlijk, te schakelen voor een oplossing. Gevoel voor verhoudingen binnen een gemeentelijke organisatie is daarbij belangrijk. Je bent in staat aan te voelen waar kansen liggen en door te pakken als de situatie daar om vraagt.


Werkzaamheden

 • Eindverantwoordelijk voor dossiers met betrekking tot snippergroen, ongeregistreerd grondgebruik en overige grondzaken;
 • Het voeren van complexe gesprekken met burgers, collega’s en bestuurders;
 • Zelfstandig begeleiden van processen;
 • Indien nodig, het zelfstandig opstellen van overeenkomsten;
 • Opstellen van collegevoorstellen en adviseren over de inhoud;
 • Beoordelen en adviseren over lastige en/of complexe dossiers waarbij bijvoorbeeld een beroep op verjaring wordt gedaan;
 • Uitvoeren van het proces van terugvordering van gronden;
 • Indien noodzakelijk, het voeren van een gerechtelijke procedure namens de gemeente;
 • Organiseren, coördineren en plannen van werkzaamheden (o.a. informatiebijeenkomsten en keukentafelgesprekken);
 • Verslaglegging, budgettering, urenregistratie, administratie.Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.090,- en € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2024 zullen de beleids- en uitvoeringsfuncties van de BAR-organisatie weer terug worden gebracht in de gemeentelijke organisaties. Dat betekent voor jouw functie dat je vanaf 1 januari 2024 in dienst komt van één van de drie gemeenten. In 2023 zal een plaatsingsproces plaatsvinden om tot een verdeling over de gemeenten te komen. Je werkomgeving kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek!

Je gaat werken in het team Beleid, inrichting en beheer (Bib). De groep grondzaken binnen team Bib bestaat momenteel uit 3 medewerkers. De groep grondzaken is druk in de weer om het beheer op orde te krijgen. Onderdeel daarvan is de aanpak van het ongeregistreerd grondgebruik binnen de gemeenten. Tegelijkertijd wil de groep grondzaken de achterstand in de afhandeling van reguliere aanvragen versneld wegwerken. Daarbij kunnen ze jouw inzet en expertise goed gebruiken.


Wat vragen we van je?

 • Werkervaring als adviseur grondzaken binnen een gemeente;
 • Juridisch onderlegd op het gebied van bestuurs- en privaatrecht;
 • Werkervaring met het voeren van keukentafelgesprekken binnen dit vakgebied;
 • Tenminste een afgeronde HBO-opleiding.

 

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan snel weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden!

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.


Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Heleen van Ginkel (teamleider Bib) via h.v.ginkel@bar-organisatie.nl of via 06-11870643.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

7221

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

28-02-2023

Startdatum:

12-01-2023

Contactpersonen:

Kantooradres: