Bar Team inkoopadvies

Inkoopadviseur

Wil jij jouw inkooptalent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Ben jij iemand die graag zelf zijn functie vormgeeft in een organisatie die volop in beweging is?

Dan hebben wij een mooie kans voor jou. Door een piek in langdurige verloven zijn wij op zoek naar een nieuwe tijdelijke aanwinst voor ons team!

Voor het team Inkoopadvies zoeken wij per direct een:

 

Inkoopadviseur

voor 18 uur per week gedurende 2 jaar

 

Wat ga je doen als inkoopadviseur?

Het team Inkoopadvies koopt niet zelf in, maar ondersteunt de inkopende en aanbestedende collega’s elders in onze BAR-organisatie. De BAR-organisatie koopt in voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk en voor de eigen organisatie.
Als inkoopadviseur ga jij voornamelijk aan de slag met het adviseren over en begeleiden van inkooptrajecten. Daarin bestaat je werk vooral uit het toepassen van het aanbestedingsrecht en het inkoop- en aanbestedingsbeleid. Zo nodig draai jij ook je hand niet om voor het meeschrijven aan bijvoorbeeld een aanbestedingsleidraad in een aanbestedingsprocedure. Wij vinden het maatschappelijk verantwoord inkopen heel belangrijk. In jouw advies- en begeleidingstaak besteed jij daarom ook aandacht aan onder meer lokaal en duurzaam inkopen.
Naast het advies en begeleidingswerk is ook het uitvoeren van rechtsmatigheidscontroles een belangrijk onderdeel van ons werk. Deze controles vormen weer de basis voor het toepassen van verbeteringen in onze werkprocessen.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

  • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd;
  • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.090,- en € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
  • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;  
  • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
  • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
  • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
  • Een ouderschapsverlofregeling.

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

Je komt te werken in het team Inkoopadvies. Ons team is onderdeel van het cluster Juridische Zaken & Inkoop. Wij zijn een enthousiast, deskundig en gezellig team. Wij krijgen energie van aanbesteden en inkopen. IKA telt 9 medewerkers: 5 inkoopadviseurs, 1 medewerker Contractbeheer, 1 mede-werker Social Return, 1 administratief medewerker en de teamleider. En daarnaast jij dus, voor een periode van 2 jaar. Onze basistaak is het ondersteunen van collega’s elders in de organisatie bij het aanbesteden en inkopen van alles wat een gemeente nodig heeft om te functioneren.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2024 zullen de beleids- en uitvoeringsfuncties van de BAR-organisatie weer terug worden gebracht in de gemeentelijke organisaties. De bedrijfsvoering blijft centraal georganiseerd. In 2023 zal de gewijzigde bedrijfsvoeringorganisatie nader worden ingericht. Voor jouw functie betekent dit dat je vanaf
1 januari 2024 deel uitmaakt van de gemeenschappelijke bedrijfsvoeringorganisatie. Je werkomgeving kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek!


Wat vragen we van je?

Onze inkoopadviseurs zijn vaak de spil in inkoop- aanbestedingsprocedures en hebben veel contact met interne klanten. Je bent daarom gericht op samenwerking en het behalen van resultaten. Je handelt vanuit een inhoudelijke, professionele basis; houdt rekening met de wensen en belangen van je klant en weet te overtuigen als dat nodig is. Je durft af te wijken van de gebaande paden en zie het als een uitdaging om aanbestedingen op een innovatieve manier in de markt te zetten. Vanzelfsprekend ben je daarnaast communicatief vaardig, integer en politiek- en organisatiesensitief.
Je beschikt over een afgeronde, relevante hbo-opleiding. Ervaring met inkopen en aanbesteden bij een overheidsbedrijf en kennis van de aanbestedingswetgeving is gewenst. Heb je ook het diploma NEVI 1 (of zelfs NEVI 2), dan heb je streepje voor.

 

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden!

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Jos van der Waal (teamleider Inkoopadvies) via J.v.d.Waal@bar-organisatie.nl of met Arjan ’t Jong (senior inkoopadviseur) via A.t.jong@bar-organisatie.nl  of via 0625746337.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

 

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen via:

Referentienummer:

7203

Regio:

  • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

28-02-2023

Startdatum:

11-01-2023

Contactpersonen:

Kantooradres: