Bar Team rechtsbescherming

Juridisch Adviseur Rechtsbescherming

Wil jij je juridische talent inzetten om bij te dragen aan de rechtsbescherming van de deelnemende gemeenten van de BAR-organisatie? Een uitdagende en zelfstandige functie in een gebied van dorp tot stad. Voor het team Rechtsbescherming zoeken wij per direct een:

 

Juridisch adviseur Rechtsbescherming
In de rol van secretaris van de commissie bezwaarschriften

18 tot 21 uur per week

 

Wat ga je doen?

Als secretaris behandel je bezwaarzaken met een onafhankelijke blik. Je bent de Juridisch adviseur van de Commissie bezwaarschriften: je bereidt hoorzittingen inhoudelijk voor en je stelt de commissieadviezen op. Je beoordeelt daarbij niet alleen wat bezwaarmaker aanvoert, maar ook of het bestreden besluit goed in elkaar zit.

Als Juridisch adviseur word je intensief en nauwkeurig ondersteund door administratief medewerkers, zodat jij je vooral op de inhoud van de zaken kunt richten. Ondertussen hou je ook de belangen van andere partijen in het oog. Je gaat voornamelijk “algemene zaken” behandelen. Dat zijn alle zaken buiten het sociaal domein, zoals omgevingsvergunningen, handhavingszaken en de Wet open overheid. Daarnaast kun je incidenteel worden ingezet binnen het sociaal domein.

Naast de inhoudelijke behandeling van dossiers ben je verantwoordelijk voor de correcte voortgang van het bezwaarproces, maar daarin wordt je goed ondersteund. In de complexere zaken neem je, na afstemming met alle betrokkenen, zelf de procedurele beslissingen. We zijn voortdurend op zoek naar verbetering en optimalisering van het bezwaarproces. Je denkt en werkt daaraan actief mee. In de toekomst zal juridische kwaliteitszorg mogelijk ook onderdeel van je takenpakket zijn.


Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.090,- en € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17,05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2024 zullen de beleids- en uitvoeringsfuncties van de BAR-organisatie weer terug worden gebracht in de gemeentelijke organisaties. De bedrijfsvoering blijft centraal georganiseerd. In 2023 zal de gewijzigde bedrijfsvoeringsorganisatie nader ingericht worden. Voor jouw functie betekent dit dat je vanaf 1 januari 2024 deel uitmaakt van de gemeenschappelijke bedrijfsvoeringsorganisatie. Je werkomgeving kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou je van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek!

 

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde juridische HBO/WO-opleiding;
 • Je kunt snel de kern van een zaak doorgronden en je beoordeling helder op papier zetten;
 • Je kunt je spreek- en schrijfstijl aanpassen aan de ontvanger: burger, gemachtigde, collega of  bestuurder. Je hebt gevoel voor ambtelijk-bestuurlijke verhoudingen en je rol als onafhankelijk secretaris daarin;
 • Je bent in staat om praktische oplossingen te vinden binnen de grenzen van het recht. Je hebt bovendien oog voor de niet-juridische aspecten van een zaak.

Houd er rekening mee dat hoorzittingen in de avonduren plaatsvinden in de drie gemeentehuizen.

 

Enthousiast? Solliciteer!

Vertel ons waarom je als Juridisch adviseur bij de BAR-organisatie wilt werken. De organisatie laat zich in deze procedure voor werving en selectie bijstaan door VIA de Leeuw. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie of heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met de W&S-adviseurs van VIA de Leeuw: Gerard Vogel of Henri Vogel. Bel: 085-0603456 of mail naar info@viadeleeuw.nl. Een eerste selectie zal worden uitgevoerd door VIA de Leeuw. De BAR-organisatie besluit welke kandidaten in de vervolgprocedure worden opgenomen.

Solliciteren doe je door een brief (met motivatie) en CV te sturen naar info@viadeleeuw.nl. We zien je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 5 februari 2023, tegemoet. Je sollicitatie wordt direct behandeld en sollicitatiegesprekken kunnen al tijdens de procedure worden gevoerd.

Vacature delen via:

Referentienummer:

7229

Regio:

 • Zuid-Holland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Sluitingsdatum:

05-02-2023

Startdatum:

28-12-2022

Contactpersonen:

Kantooradres: