Bar Team Beleid & Ontwikkeling Sociaal Domein

Coördinator Basisvaardigheden

Wil jij jouw talent in stimuleren van basisvaardigheden inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten?

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Door het ontstaan van een nieuwe functie zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein zoeken wij per direct een:

 

Coördinator Basisvaardigheden

24 uur per week

Wat ga je doen?

De Coördinator Basisvaardigheden houdt zich bezig met de basisvaardigheden van de inwoners van Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Basisvaardigheden zijn vaardigheden die iemand nodig heeft om mee te kunnen komen in de samenleving. De doelgroep bestaat uit migranten die weinig tot geen opleiding hebben genoten (NT2), een groep inwoners die in Nederland geboren is maar onvoldoende vaardigheden heeft om zelfstandig te zijn (NT1) en een deel van de inburgeringsplichtigen. Daarom hoort het bij deze functie om op een sensitieve manier om te gaan met de doelgroep zodat er een veilige omgeving ontstaat waarin zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Kortom, jij bent de ambassadeur op het gebied van taal-, reken-, en digitale vaardigheden.

Je legt contact met relevante externe en interne partners en belanghebbenden op de terreinen welzijn, onderwijs, integratie, inkomen en schuldenaanpak. Je organiseert netwerkbijeenkomsten en zorg ervoor dat genomen besluiten en afspraken uitgevoerd worden.

Samen met de betrokken partners ga je er voor zorgen dat de doelgroep zichtbaar wordt. Je helpt mee met het zichtbaar maken van de doelgroep en je haalt de behoeften en wensen van de doelgroep op, op basis daarvan worden activiteiten voor de doelgroep georganiseerd. Je neemt de communicatie en PR over het thema basisvaardigheden (o.a. in De Week van Lezen en Schrijven) volledig op je.

 Je werkt nauw samen met de Beleidsadviseur Basisvaardigheden/volwasseneducatie van de BAR-organisatie en de Coördinator Basisvaardigheden van Bibliotheek Aanzet.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Dit is een tijdelijke functie i.v.m. de tijdelijke financiering van dit project vanuit het rijk. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tot en met 31 december 2023. 
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen €3.090,- en €4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
  deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concern control en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Momenteel onderzoeken we hoe we ons meer gemeente specifiek kunnen organiseren om de besturen nog beter te kunnen bedienen. Hoe we dat precies gaan doen, wordt momenteel onderzocht. Je baan kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek!

Je komt te werken in het team Beleid & Ontwikkeling Sociaal Domein. Dit team werkt aan de thema’s vanuit de 3 Decentralisaties: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Participatiewet en de Jeugdwet. Wij zoeken ondernemende en resultaatgerichte mensen die hun ervaring, creativiteit en talent willen inzetten, zich willen ontwikkelen en daarbij graag pionieren.

 

Wat vragen we van je?

Je hebt een opleiding op Hbo niveau, bijvoorbeeld Nederlands of Maatschappelijk werk. Ook heb je kennis en ervaring op het gebied van volwasseneducatie en basisvaardigheden

Je kunt goed om gaan met verschillende mensen, zowel met de samenwerkingspartners als met mensen uit verschillende culturen. Je hebt begrip voor weerstand en gevoelens van schaamte uit de doelgroep.

 Verder vragen we van je dat je:

 • Een goede organisator/netwerker bent;
 • Je kunt verbinden;
 • Je bent stressbestendig, kunt snel schakelen en je houdt het overzicht;
 • Je weet van aanpakken, je bent proactief in het opzetten van nieuwe contacten;
 • Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en je kunt goed samenwerken;
 • Je kunt ook prima zelfstandig werken.

 

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden!

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Gwendolyn Hiwat, Teamleider Beleid en Ontwikkeling Sociaal Domein via 06-257 46 340 of via g.hiwat@bar-organisatie.nl.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

Vacature delen via:

Referentienummer:

6663

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Parttime

Werkdagen:

Dag

Startdatum:

19-9-2022

Contactpersonen:

Kantooradres: