Bar Team I-advies

Proces- en kwaliteitsbeheerder Wet Open Overheid

Intro:

Wil jij jouw talent inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Geloof je in het belang van een open en transparante overheid? En wil jij je inzetten daar een serieuze bijdrage aan te leveren?

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Omdat de Wet Open Overheid komt met nieuwe taken zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team I-advies zoeken wij per direct een:

 

Proces- en kwaliteitsbeheerder Wet Open Overheid

24/36 uur per week

Wat ga je doen?

De Wet Open Overheid (Woo) is op 1 mei 2022 ingegaan. Het doel van de wet is het vertrouwen van de burger in de democratie politiek te vergroten. Hoe? Onder meer door veel overheidsinformatie actief te gaan publiceren: transparantie en openheid over besluitvorming.

Om dit als organisatie uit te kunnen voeren, is het belangrijk dat er een spin in het web is die alles in de gaten houdt rondom het actief publiceren van de 11 informatiecategorieën die onder de Wet Open Overheid vallen. Jij dus! Denk aan anonimiseren, metadateren en het beheren van de koppelingen tussen vakapplicaties en PLOOI (het eindpunt waarnaar gepubliceerd moet worden zoals de wet vereist).

Daarom zijn wij op zoek naar iemand die vanuit de rol procesbeheerder het proces ‘actief publiceren’ kan leiden én mede kan vormgeven. Je bent verantwoordelijk voor het inrichten en beheren van het publicatieproces. Je adviseert collega’s die documenten moeten aanleveren voor PLOOI over de vorm van de documenten en de mate van anonimiseren die nodig is. Je neemt ook de rol als informatiebeheerder op je voor de documenten die vallen onder de 11 categorie van de WOO. Je bent verantwoordelijk voor de informatiestromen binnen deze categorieën. Een nieuwe en uitdagende rol dus!

Wanneer moet je vooral niet reageren? Als je van gebaande paden houdt. Als je een organisatie of een rol zoekt die al jaren bestaat en goed is dichtgetimmerd…

En wanneer wel? Als je een ‘informatiedier’ bent. Iemand die gelooft in de waarde van informatiedeling en die wil helpen om onze digitale informatiehuishouding duurzaam toegankelijk te maken – beginnend bij het Woo-publicatieproces.  Met natuurlijk als doel onze inwoners nog beter en actiever te informeren.

We verwachten dat je weet hoe processen werken, dat je affiniteit hebt met proceskwaliteit, met informatiestromen en met informatiebeheer. We rekenen erop dat je met je nieuwe collega’s een strak proces neer gaat zetten voor deze belangrijke wet en dat je ook in bredere zin mee wil en zal denken over duurzame informatiehuishouding.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.665,- en € 4.671,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
  deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

 

Verder bieden we jou een nieuwe rol met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen met het enthousiaste programmateam Woo ga je aan de slag om informatiestromen en woo-publicatieprocessen vorm te geven. Als proces- en kwaliteitsbeheerder wordt dit jouw proces!

 

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Momenteel onderzoeken we hoe we ons meer gemeente specifiek kunnen organiseren om de besturen nog beter te kunnen bedienen. Hoe we dat precies gaan doen, wordt momenteel onderzocht. Je baan kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek! 

Je komt te werken in het team i-advies. Het team dat midden in alle spannende vernieuwingen staat die volgen uit de verdergaande digitalisering en informatisering!

 

Hoe zien we de ideale kandidaat ?

 • Je beschikt over HBO+/WO werk en denkniveau;
 • Je hebt bij voorkeur een opleiding gevolgd op het gebied van informatiemanagement, informatiekunde en/of procesmanagement en je diploma behaald;
 • Je hebt een rotsvast geloof in het belang van openheid en transparantie;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving zoals de WOO, WEP, Archiefwet en AVG of bent in staat je deze kennis snel eigen te maken;
 • Je hebt een praktische en resultaat-gedreven instelling;
 • Je hebt ervaring op gebied van procesinrichting en kwaliteitsbeheersing;
 • Je hebt sterke affiniteit met informatiestromen en digitale informatiehuishouding;
 • Je bent bij voorkeur bekend met processen van gemeentelijke organisaties;
 • Je kunt goed overzicht bewaren;

 

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden!

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Walter van den Berg, teamleider Informatie-advies, programmamanager Wet Open Overheid, via walter.v.d.berg@bar-organisatie.nl of via 06-469 86 505.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: WOO, Wet Open Overheid / actief publiceren, Procesbeheer, Kwaliteitsbeheer.

Vacature delen via:

Referentienummer:

6506

Vacaturetype / functietype:

Contract

Werkuren:

Fulltime
Parttime

Werkdagen:

Dag

Contactpersonen:

Kantooradres: